BORTEC FRICTION FIGHTER
Motorolaj minőség javító, súrlódáscsökkentő antioxidáns termék
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK
A termékkel kapcsolatos adatok
Jelen oldalunkon nincs lehetőség arra, hogy a teljeskörűen ismertessük a kutatási és fejlesztési adatokat, így csak érintőlegesen tárjuk fel ezeket, és csak a legfontosabb tesztadatokra szorítkozunk.

BORTEC – Súrlódás­csök­kentő adalék

A Bortec Friction Fighter hatékony kopásgátló adalék, különösen más kopásgátló adalékanyagokkal együtt használva (emiatt rendkívül hasznos az értékesítés utáni piacon). Nem tartalmaz foszfort, ként vagy fémeket (alacsony SAPS szint)

Összetétel, összetevők vizsgálata

A Falex pin and vee block tesztadatok bizonyítják, hogy a Bortec FF kopásgátló teljesítménye meghaladja az összes többi vizsgált adalékét:

ZDDP – cink-ditiofoszfát

ADDP – hamumentes ditiofoszfát

ZnDTC – cink-ditiokarbamát

MoDTC – molibdén-ditiokarbamát

ADTC – hamumentes ditiokarbamát

ATD – alkil-tiadiazol

A fentiek mind olyan adalékok, amelyeket szabvány szerint számos, kereskedelemben kapható motorolajban használnak.

Falex pin and Vee Block tesztadat 1.

1. ábra. A grafikon az egyes adalékok kopásgátló teljesítményét hasonlítja össze Bortec FF hozzáadásával és anélkül. A 0,70 m/m%-os keverékek teljesítménye meghaladta az 1,0 m/m%-os tiszta adalékokét.
A sztenderd fém v-blokkokra és a csapszegre 500 font (kb.
 226,8 kg) terhelést alkalmaztak.
A csapszeget 300 1/min fordulatszámmal forgatták egy órán keresztül. SIKERTELEN minden olyan teszt, amely túlzott kopás vagy nagy nyomaték miatt nem érte el a 60 perces jelet.

Falex pin and Vee Block tesztadat 2.

2. ábra. A grafikon a Bortec FF és a sztenderd ZDDP, – ami a keres­kede­lemben elérhető mo­tor­olajokban leggyakrabban használt adaléknak mondható – és ennek a kopásgátló teljesítményét hasonlítja össze.
A sztenderd fém v-blokkokra és a csap­szegre 500 font (kb. 226,8 kg) terhe­lést alkalmaztak.
A csapszeget 300 1/min fordulatszámmal forgatták egy órán keresztül. SIKERTELEN minden olyan teszt, amely túlzott kopás vagy nagy nyomaték miatt nem érte el a 60 perces jelet.

Falex pin and Vee Block tesztadat 3.

3. ábra. A grafikon az egyes adalékok kopásgátló teljesítményét hasonlítja össze Bortec FF hozzáadásával és anélkül. A 0,70 m/m%-os keverékek teljesítménye meghaladta az 1,0 m/m%-os tiszta adalékokét. A sztenderd fém v-blokkokra és a csapszegre 500 font (kb. 226,8 kg) terhelést alkalmaztak. A csapszeget 300 1/min fordulatszámmal forgatták egy órán keresztül. SIKERTELEN minden olyan teszt, amely túlzott kopás vagy nagy nyomaték miatt nem érte el a 60 perces jelet.

Shopping Basket
MENU